Facebook-top

Hans Simonsen har modtaget DHF's sølvnål

Det var en overrasket og stolt Hans Simonsen, der søndag den 13. april 2014 fik overrakt DHF's sølvnål i forbindelse med klubbens sidste hjemmestævne i denne sæson. Overrækkelsen stod JHF's formand Per Sørensen for.

Hans er i år fyldt 75 år, hvilket også er et jubilæum i Aars Håndboldklub, da Hans allerede som 15-årig kom i bestyrelsen for Aars KFUM og senere for sammenlægningen af denne med Aars Fremad, som danner grundlag for det nuværende Aars HK. Det betyder altså, at Hans Simonsen gennem 60 år har været aktiv i Aars HK organisatorisk, hvilket er noget af en bedrift, og det er på den baggrund, at Aars Håndboldklub har indstillet ham. 

Allerede i 1951 var Hans med til at stifte håndboldklub i Tolstrup, hvor hans storebror Kristen var formand. De anlagde en håndboldbane på en græsmark, og bestilte tømrer til at lave et par mål. Den eneste udfordring var køernes efterladenskaber, som skulle fjernes før hver kamp og træning. Allerede det første år var Hans med til at blive kredsmester, og sammen med holdet skulle de deltage i et stort finalestævne på Aars Stadion. Det var den første kontakt til Aars, hvor han allerede året efter i 1952 meldte sig ind i Aars KFUMs Idrætsforening. I foråret 1954 blev Hans en del af bestyrelsen for Aars KFUM fra og i 1956 blev han formand. I 1974 blev Aars Håndboldklub en realitet, og Hans var formand fra stiftelsen til 1982. Hans har en stor del af æren for, at Aars HK i dag er en af de største og mest veldrevne klubber i Nordjylland. Det er i alt blevet til 35 år, som formand for håndbolden i Aars.

Gennem de mange år har Hans ud over at være formand været en samlende person for mange børn og unge, hvilket også har givet ham titlen som æresmedlem i KFUM. Han har varetaget nærmest alle opgaver i Aars HK. Alt fra tidtager, træner, bladudvalg og ungdomsudvalg til stævneleder, hvilket han stadig deltager aktivt i i dag. Hans har qua sit tidligere job som halinspektør altid haft et stort engagement og en indlevelse i Aars HK, som er ud over det sædvanlige, især fordi han er en dedikeret håndboldfan.  I 1983 blev han Årets Kimbrer, som er en pris der uddeles til særligt engagerede personer i sporten i Vesthimmerland. 

Hans er naturligvis også æresmedlem af Aars Håndboldklub