Facebook-top

Godt Nytår fra Aars HK

2017 blev året, hvor vi i samarbejde med Farsø KFUM, besluttede at droppe eliteoverbygningen Team Vesthimmerland, efter 8 år sammen. Det var også året, hvor Aars Håndboldklub har formået at fastholde og øge antallet af hold, på trods af den tilbagegang, som sporten ellers lider under i store dele af landet. Aars Håndboldklub har dermed haft et turbulent, men på mange områder et succesfuldt håndboldår.

Nedlæggelsen af Team Vesthimmerland og udskiftningen af halinspektøren i Idrætscenter Østermarken betød at rigtig mange opgaver skulle løses af andre, end dem der har løst dem i det skjulte, gennem de sidste 10 år. Det er specielt på sponsorsiden, alt omkring 1.holdene og store opgaver omkring turneringsplanlægning, der skulle findes andre personer til at løse. Det er i meget stort omfang lykkedes med det organisatoriske, der mangler dog stadig enkelte ting, at finde de rette løsninger på, men i det store hele virker organisationen Aars HK, som den skal.

Sportsligt og holdmæssigt har det første halve år efter Team Vesthimmerland været en kæmpe succes. Vi har i efteråret spillet med 9 seniorhold og 19 ungdomshold. Efter nytår har vi tilmeldt yderligere 3 ungdomshold, nemlig U/10 Piger 3, U/10 Drenge 4 og U/14 piger 3. Vi er altså oppe på 31 turneringshold i begyndelsen af 2018. Det har også vist sig, at vi faktisk også er gode, I hvert fald bød efteråret på masser af oprykninger.

6 de 7 seniorhold der kunne rykke op ved juletid, gjorde det. 1. holdet hos herrerne er kommet fint med og ligger midt i en meget tæt 2. division, mens 1. holdet hos damerne i 3. division har sat kurs mod 2. division. De fører i øjeblikket 3. division med 3 point ned til nummer 2.

I ungdomsdivisionerne bød efteråret også på 4 oprykninger. U/14 pigerne er rykket fra 2. division til 1. division B. U/16-pigerne er rykket fra A-rækken til 2. division, mens U/18-pigerne og U/16-drengene begge er rykket fra 2. division til 1. division. U/18-drenge kom desværre ikke op og må blive i 2. division. Til gengæld er U/14-drengene nu at finde blandt de 12 bedste hold i Jylland i 1. division A.

I 2018 venter en række udfordringer. 10 oprykninger betyder mere modstand og dermed næppe så stor resultatmæssig succes. Til gengæld bliver spillerne udfordret og udvikler sig dermed til bedre spillere i alle rækker.

Pengene til Aars Håndboldklub kommer ikke kun fra kontingentet. Masser af sponsorer støtter heldigvis vores håndboldklub og flere arrangementer er med til at hjælpe med at dækkerne udgifterne i en håndboldklub som vores. I 2018 begynder vi med Bierfest den 3. februar i samarbejde med Idrætscenter Østermarken, mange er tilmeldt, men der er plads til flere. Forår i Himmerland løber af stablen lige efter Påske. Der spilles Elite Cup for 13. gang til august, og så skal mange give en hånd med til Kimbrerfesten i september – inden den 30. udgave af Rør Cup spilles om et år.

Aars Håndboldklub glæder sig til 2018, hvor vi skal fortsætte det gode samarbejde med spillere, trænere og ledere i håndboldklubben, de øvrige idrætsforeninger i byen, alle vores sponsorer, Idrætscenter Østermarken, Vesthimmerland Gymnasium, Vesthimmerlands Kommune og alle de andre håndboldklubber, som vi dyster mod hver weekend – og med lidt held får vi også mulighed for at bruge den nye hal hos Erhvervsskolerne – og dermed give endnu mere tid til at gøre det sjovere og bedre at spille håndbold i Aars.

Dermed ønskes et Godt Nytår til alle fra Aars Håndboldklub.